• Főoldal
  • Körte sori fogadóépület/b...
Image

KÖRTE SORI FOGADÓÉPÜLET / BORMÚZEUM

Nyitva tartás: 


Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2010. évben a békéscsabai Stark Adolf növénynemesítő munkásságának méltó emléket állítva (akinek markáns szerepe volt Békéscsabán a Csabagyöngye szőlő nemesítésében) egy Csabagyöngye szőlőültetvényt hozott létre a város külterületén.

A Bormúzeum-fogadóépület Stark Adolf munkásságának elismeréseként kívánja bemutatni a szőlőtermesztés, valamint a borkészítés hagyományait, azoknak az eszközeit, illetve az ehhez kapacsolódó folyamatokat, leírásokat. A tervek között szerepel a Csabagyöngye szőlőültetvény, valamint a CsabaPark összekapcsolása, hogy a látogató ne csak a végeredményt (szőlő, must, bor), hanem a termőterület kialakítását, a termesztést, valamint az ehhez kapcsolódó technológiai- és feldolgozási folyamatokat is interaktív módon ismerje meg.

A Csaba Parkba a Körte sor felől belépve olyan épületbe érhet a látogató, ahol az erre kialakított bemutatókon keresztül megismerheti a szőlőtermesztés és a borkészítés hagyományait. A fogadóépület biztosítja a látogatói kényelmet, és egyben ellátja a fesztiválpark információs feladatait (tájékoztató felületek és kiadványok). Biztosítja minden évszakban a park látogatásához és használatához szükséges támogató kényelmi szolgáltatásokat (csomagmegőrző, büfé), és kulturális rendezvényeknek, kiállításoknak, koncerteknek, gyerekfoglalkozásoknak is képes helyszínül szolgálni. A Fogadóépület teljes mértékben akadálymentes kialakítású, amelyhez kapcsolódóan, a CsabaParkot innen megközelítő látogatók részére út-menti parkolók kialakítása és kerékpártárolók kerülnek telepítésre. Az épület energiaigénye napelemes megújuló energiaforrás kiépítésével kerül biztosításra.

Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.