KERESÉS:
HírekCsabai kolbászKolbászmúzeumRendezvényterekDisznótorokrólÉTTEREMProgramok - JegyrendelésGalériaImpresszum

Hírek

Megnyitotta kapuit a CsabaPark
RSS
2014. szeptember 19.
2014. szeptember 19-én az egész napos ünnepi rendezvényt Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár nyitotta, meg aki példaértékűnek nevezte a beruházást, amely a magyar kormány teljes támogatását élvezte.

_MG_3018.jpg2014. szeptember 19-én az egész napos ünnepi rendezvényt Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár nyitotta, meg aki példaértékűnek nevezte a beruházást, amely a magyar kormány teljes támogatását élvezte.

Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi beszédében kiemelte, hogy a Csabapark a hagyományok megőrzését, a dédapáktól örökölt kolbászkészítés tudásának továbbvitelét jelenti. Hanó Miklós alpolgármester hangsúlyozta, hogy a Hungarikum Csabai kolbász imázsát ápolni kell. Az átadott gasztroturisztikai központ részeként a múzeum, az étterem, a kolbászműhely az igazi prémium minőségű Csabai kolbász előállítását és népszerűsítését szolgálja. Az ünnepélyes megnyitón a Balassi táncegyüttes előadása teremtett népi hagyományokhoz illő hangulatot. Ezt követően került sor a CsabaParkelső kolbászának elkészítésére, Vantara Gyula polgármester és Hanó Miklós alpolgármester közreműködésével. A Bartók Béla Vegyeskar ünnepi fellépését követően a Hungarikum Csabai kolbászról készült film premierje következett, majd a korabeli csabai anekdotákat, illetve a CsabaPark szolgáltatásait bemutató rövidfilmek vetítése kezdődött. A továbbiakban gyermekprogramokkal, és koncertekkel folytatódott a nyitórendezvény. A gyermekek a nap folyamán kipróbálhatták az Óriások konyháját, ahol animátorok segítségével különleges játszóházi programokon vehettek részt. A kolbászmúzeum is kitárta kapuit a közönség előtt nagy sikerrel. Az est fénypontja a Ghymes együttes koncert volt, ami tökéletesen illeszkedett a Csabapark hagyományápoló imázsába. A rendezvényre a nap során több ezren látogattak el, a CsabaPark nyitónapja egyértelműen közönségsiker volt.

CsabaParkKeresés